Korjausrakentaminen 01/2015: Huone- ja tilakohtaiset ilmanvaihtoratkaisut kehittyvät

Korjausrakentaminen 1/2015:

Keskitettyjen ilmanvaihtoratkaisujen ongelmaksi on koettu, että ne vaativat raskaita kanavointeja. Niidenrinnalle on kehitetty kevyempiä huone- tai tilakohtaisia ilmanvaihtoratkaisuja, jotka ovat helpompia asentaa ja jotka tarjoavat parempaa vedottomuutta sekä energiatehokkuutta.

Professori Miimu Airaksinen VTT:ltä pitää suuntausta hyvänä, koska huone- ja tilakohtaisten ratkaisujen ansiosta ilmanvaihtojärjestelmiä voidaan korjata pieninä yksikköinä. Käyttäjät häiriintyvät vähemmän, kun koko rakennusta ei jouduta peruskorjauksen yhteydessä sulkemaan. Tämä on yksi motiivi, miksi hajautettuja järjestelmiä on tehty. Myös säädettävyys on usein helpompaa kuin isommissa järjestelmissä, koska hallittava kokonaisuus on pienempi, hän toteaa.

Lue koko juttu Korjausrakentaminen 01/2015-lehdestä


Takaisin

Ota yhteyttä

Myynti ja lisätiedot: flowsolution.fi >>
info@nullflowsolution.fi

Flowall logo wb