Mikä FLOWALL on?

FLOWALL-tekniikkaseinäratkaisu on uusi modulaarinen kokonaisratkaisu 1970-luvun tyyppikerrostalojen kylpyhuoneiden ja keittiöiden korjaamiseksi, kustannusten pienentämiseksi ja läpimenoajan nopeuttamiseksi.

Mitä modulaarisuus tarkoittaa?

Ratkaisussa toimitetaan keittiön ja kylpyhuoneen välinen tekniikkaseinä vesi-, viemäri- ja sähkönousumoduulein, joihin integroituvat seinä-, WC- ja vaakareititystila vesikalusteasennuksille sekä esiasennetut putket ja rasiat sähköasennuksille.

Miksi FLOWALL on kehitetty?

Suomen lähiöiden kerrostaloissa on seuraavan vuosikymmenen aikana lähes kahdeksan miljardin korjaustarve. Peruskorjausta odottavissa betonirunkoisissa kerrostaloissa on asuntoja kaikkiaan noin 570 000.

FLOWALL on VTT:n testaama, kustannustehokas vastaus yhteiskunnassa piilevään tyyppitalojen massiiviseen korjaustarpeeseen.

Miten FLOWALL eroaa tavallisesta putkiremontista?

FLOWALL-tekniikkaseinäratkaisu nopeuttaa tekniikkanousujen rakentamista, tehdasvalmistus mahdollistaa paremman laadun, ja tuotantoriski pienenee verrattuna perinteiseen putkiremonttiin. Tekniikkaseinä vaatii vähemmän paikalla rakentamista, vähemmän puuttuvia osia ja vähemmän hukkaa työmaalla. Huollettavuus ja tyyppiratkaisut vähentävät elinkaarikustannuksia ja FLOWALL on edullisempi tapa toteuttaa putkiremontti kuin perinteinen menetelmä.

Mitä hyötyjä FLOWALL-toteutuksessa on?

Teollinen esivalmistus nopeuttaa rakentamisen prosessia. Koulutetut asennusryhmät vähentävät asennusvirheitä. Ratkaisu mahdollistaa edullisemmat korjausrakentamisen kokonaiskustannukset. Omistaja hyötyy tulevaisuudessa edullisempina korjaus- ja kunnossapitokustannuksissa. Käyttäjä hyötyy pienempinä häiriöaikoina ja kunnossapitohenkilöstö nopeampana korjaustoimintana.

Ketä FLOWALL-tekniikkaseinää toimittavat?

FLOWALL-allianssiin kuuluvat alansa vahvat osaajat. Sweco toimii projekteissa suunnittelutoimistona, Valvontakonsultit rakennuttajatoimistona ja rakennusurakasta vastaa Consti tai Wareco asiakkaan valinnan mukaan. Uponor/Cefo toimittaa putket, Puustelli keittiön ja laatat tulevat Laattapisteeltä.

Mitä allianssimalli tarkoittaa?

FLOWALLin edut ovat saavutettavissa jos toteutus tehdään allianssissa mukana olevien yritysten yhteishankkeena. Uusi hankekonsepti sisältää suunnittelun, se on projektivetoinen urakka ja alan parhaiden ammattilaisten yhteistyö mahdollistaa uudenlaisen projektinhallinnan ja uudet hankemuodot. Tämä vuoksi rakennusurakassa mukana olijat on lyöty lukkoon, eikä niitä voi vaihtaa.

Onko FLOWALLia asennettu aikaisemmin?

Ensimmäisen kohteen rakentaminen Espoon Matinkylään ja Vantaan Myyrmäkeen alkaa maaliskuussa 2015.

Voiko pelkkää tekniikkaseinää ostaa?

Myös pelkkää tekniikkaseinää voi ostaa, mutta tällöin ei ole takuita luvatuista hyödyistä. Allianssimallilla toteutetut ratkaisut ovat varmasti elinkaariedullisia, luotettavia, tehokkaita ja varmoja.

Mitä FLOWALL maksaa?

Flowall on kohteesta ja työn laajuudesta riippuen ainakin 5–10 % halvempi kuin perinteisellä menetelmällä toteutettu putkiremontti.

Mistä kustannussäästö koostuu?

FLOWALL vaikuttaa positiivisesti putkiremontin läpivientiaikatauluun ja aikaa säästyy useita viikkoja, jolloin vuokratuotot nousevat. Säästöä syntyy myös työmaan käyttö- ja yhteiskustannuksissa sekä FLOWALLin tuomissa asuinneliöissä.

Missä FLOWALLiin voi tutustua?

FLOWALL-demoseinä sijaitsee Järvenpäässä Cefon tiloissa. Ota yhteyttä ja sovi esittelykäynti.

Onko tuotteella takuuta?

FLOWALL-konseptilla on kolmen (3) vuoden YSE-ehtoinen takuu normaalit materiaalitoimittajien rajaukset huomioiden. Tavanomainen takuu vastaavilla ratkaisuilla on 2 vuotta.

Onko FLOWALL turvallinen?

FLOWALL on VTT:n testaama turvallinen tuote ja sillä on palo-, ääni- ja vesieristyssertifikaatit.

Miten FLOWALL-ratkaisu tilataan?

FLOWALL eroaa perinteisestä tavasta hankkia ja kilpailuttaa putkiremontti. Alussa pyydetään vaihtoehtotarjous rakennuttajalta tai lähdetään suoraan liikkeelle suunnittelun sisältävän toteutusmuodon kautta. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään eri vaihtoehdoissa.

FLOWALL-ALLIANSSI

FLOWALL on allianssipohjainen yhteishanke, jossa mukana toteuttamassa ovat vahvat rakennusalan ammattilaiset. Uusi hankekonsepti takaa parhaan lopputuloksen ja alan parhaiden ammattilaisten yhteistyö mahdollistaa uudenlaisen projektinhallinnan ja uudet hankemuodot.

Allianssi